СО ГРИЖА ЗА САДОВИТЕ И МАШИНАТА ЗА МИЕЊЕ САДОВИ

Употребувајте ги ефективните додатоци за машините за миење садови од MEDIX – препарат за плакнење и специјализирана сол – формули со тројно дејство, кое обезбедува беспрекорни резултати и експертска грижа како за садовите, така и за машината за миење садови.

MEDIX RINSE AID

Препаратот за плакнење на садови во машините за миење садови обезбедува кристален блесок без траги по чашите, садовите и приборот. Со ефикасна формула, која вклучува 3 активности: 1. брилијантен блесок 2. Чистење на дамки и траги 3. брзо сушење.

Пакување и дозирање:
450ml
Наполнете ја преградата за препаратот за плакнење во машината за миење садови – таа автоматски ќе ја дозира потребната количина од препаратот за секое плакнење.

Наменет за:
• машини за миење на садови

Наш совет:
За најдобра ефективност, употребувајте го MEDIX Rinse Aid во комбинација со останатите препарати од серијата за машини за миење на садови MEDIX.

MEDIX ACTION SALT

Специјалната сол вклучува 3 активности: 1. Ја омекнува водата 2. Го спречува таложењето на бигор 3. Го продолжува животот на машината за миење на садови. Солта ја омекнува водата, помагајќи за отстранување на калциумот од неа и помага за поефективно дејство како на препаратот за чистење, така и на машина за миење садови. MEDIX Action Salt го спречува таложењето на варовник на садовите и машината за садови и така го продолжува нејзиниот живот. Употребувајте ја за беспрекорни резултати и блескави од чистина садови без петна!

Пакување и дозирање:
1.5kg

Наполнете ја преградата за сол според инструкциите на производителот на машината за миење садови – таа автоматски ќе ја дозира потребната количина сол за секое миење.

Наменет за:
• машини за миење на садови

Наш сoвет:
За постигнување на најдобри резултати проверувајте го и одржувајте ја преградата полна со MEDIX Action Salt. Тоа посебно се препорачува, ако водата во регионот е многу тврда.
За најдобра ефективност, употребувајте го MEDIX Action Salt во комбинација со останатите препарати од серијата за машини за миење на садови MEDIX.

Важно: Машината за миење на садови е опремена со систем за омекнување на вода, кој работи ефикасно, единствено, кога таа е полна со специјална сол. Други видови соли би можеле да содржат примеси, кои можат да го повредат филтерниот блок на машината за миење на садови.

MEDIX DISHWASHER FRESHENER Lemon

MEDIX DISHWASHER FRESHENER Lemon

ги неутрализира непријатните миризби во машината за миење садови и обезбедува свеж и пријатен вкус на лимон.

Лесно сместување во машина за миење садови
До 60 циклуси за миење на машината за миење садови * (за филерот)

Пакување:
2 парчиња x 6 ml.

Нашиот совет:
Следете ги упатствата за употреба.

* според Тест бр. AX12-09304, спроведен во акредитирана лабораторија (интерна метода, тест на продуктивност на производот, времетраење на критериумот за употреба). Повеќе за тестот тука.